getver! alweer een boek!
poes
kunst oma
vuur

jarig zijn is leuk. vooral omdat je dan allerlei cadeaus krijgt en zo. maar dat moeten dan niet van die cadeaus zijn zoals dat van oom ben: een boek...

getver! alweer een boek! rekent voor eens en altijd af met opdringerige ooms en hun vervelende cadeaus. zeker als die cadeaus vol degelijk taalgebruik staan, volkomen educatief verantwoord zijn, en door mensen-die-het-weten-kunnen tot de hoogtepunten uit de wereldliteratuur worden gerekend. nee, met getver! alweer een boek! wordt een bezoek aan boekhandel of bibliotheel een heel stuk leuker!

getver! alweer een boek! is tijns eerste kinderboek. het werd in 2002 bekroond met een zilveren penseel.

in het juryrapport bij het zilveren penseel werd tijn onder meer geprezen om zijn 'dwarse voetjes', 'sterke, cartoon-achtige tekeningetjes, waarin hij knap actie en beweging weet te suggereren.' ook 'reduceert hij mensen, dieren en dingen tot hun essentie, maar vergroot ze daarna weer op details uit, wat vaak een karikaturaal en buitengewoon grappig effect heeft.' en dat terwijl 'niet alle juryleden even gecharmeerd waren van het weinig paedagogische karakter' van het boek. bovendien prees de jury zijn ongebruikelijke kleurenpalet. dus besloot tijn zijn volgende boek geheel in zwart-wit te maken.

getver! alweer een boek!
zirkoon uitgevers
48 pagina's
geheel in kleur
isbn 90 5893 012 2
niet meer leverbaar